Idei care ridica!

Echipamente de protecţie personala (PSA)
Indicaţii pentru utilizatori

Asigurarile împotriva prabuşirii va confera siguranţa în cea mai mare masura, cu o valoare speciala privind adaptabilitatea, ergonomia şi confortul purtarii echipamentelor, iar utilizatorul lor este situat  în punctul central al dezvoltarilkor noastre.

Produsele îndeplinesc cele mai noi norme în vigoare şi sunt testate în Centrul pentru tehnica securitaţii din Haan. Un control continuu al calitaţii, precum şi supravegherea anuala a produselor conform articolului 11A al Directivei 89/686/CEE garanteaza o calitate constanta a produselor.

Inovarea şi cunoştinţele privind securitatea Dvs. ne situeaza pe primul loc. Prin producţia noastra proprie în Germania putem întâmpina în termen scurt dorinţele şi iniţiativele Dvs. şi sa ne straduim întotdeauna pentru realizarea acestora.

Durata de utilizare
Durata de utilizare este depoendenta de condiţiile de folosire specifice; indicaţiile din Instrucţiunile de exploatare trebuie respectate. Centurile şi mijloacele de legare fabricate din fibre chimice sunt supuse chiar şi fara a fi solicitate unei anumite îmbatrâniri; care este dependenta cu deosebire de radiaţiile ultraviolete, precum şi de influenţele climatice şi de alte influenţe ale mediului. De aceea nu pot fi enunţate indicaţii precise.

Dupa experienţele de pâna acum, la condiţii normale de utilizare, au rezultat durate de utilizare de 6 pâna la 8 ani  pentru centuri, şi durate de utilizare de 4 p'na la 6 ani  pentru elementele de legare (cabluri/benzi).

Ce aparţine de echipamentele de protecţie personala (PSA) împotriva prabuşirii
Centuri paracadere, centuri de staţionare, centruri-scaun, centuri de salvare
Sisteme paracadere pe purtator, înclusiv cu ghidare mobila sau fixa
Elemente de legare, mijloace de legare
Amortizoare de cadere ( de exemplu mijloace de legare cu amortizor de cadere)
Cablu cu miez şi manta având o alungire redusa, cablu dinamic (montan)
Aparate de asigurare la înalţime
Aparate de desfaşurat cablul, aparate de salvare  şi de ridicare
Carabine, role de cablu
Caşti de protecţie industriale (nu sunt mijloace de protecţie personala âmpotriva  prabuşirii)

Întreţinerea, curaţirea, depozitarea şi îngrijirea echipamentelor de protecţie personala (PSA)
Întreprinzatorul trebuie sa determine ca piesele deteriorate ale echipamentelor de protecţie personala împotriva prabuşirii, sa fie înlocuite numai cu astfel de piese de schimb care corespund cu piesa originala.

Echipamentele de protecţie personala împotriva prabuşirii se vor curaţa şi îngriji dupa utilizare.
Se vor curaţa cu apa calda de pâna la 300 C cu un detergent fin şi se vor usca la umbra. Eventual se vor unge cu ulei mecanismele metalice.

Centurile curate au o durabilitate mai mare
Echipamentele de protecţie personala împotriva prabuşirii trebuie ca, pe durata depozitarii lor,  sa nu fie expuse nici unor influeţe, care ar putea aduce prejudicii starii lor de siguranţa.

Acestea sunt:
se vor depozita atârnate liber, în spaţii uscate, nu prea calduroase,
nu se vor usca în apropierea unor surse de caldura,
nu vor fi puse în contact cu materiale agresive, ca de exemplu: acizi, leşii, soluţii de lipit, uleiuri,
pe cât posibil vor fi protejate de acţiunea directa a luminii şi a radiaţiei ultraviolete.

Obligaţiile lucratorului / în interior
utilizarea echipamentelor de protecţie personala împotriva prabuşirii (responsabilitatea personala),
cei care se asigura trebuie ca sa verifice echipamentele de protecţie individuala împotriva prabuşirii, înaintea fiecarei utilizari, prin examinare vizuala asupra starii lor reglementare şi asupra funcţionarii lor ireproşabile,
sa nu întreprinda modificari,
sa controleze echipamentele de protecţie individuala împotriva prabuşirii privitor la defecţiuni evidente ca: uzuri, locuri deteriorate (cusaturi deschise, fisuri … ).

Verificarea pe 3 nivele
L1  înainte şi dupa utilizare,
L2  pe parcursul utilizarii,
L3  supraverificarea anuala (obligaţie de înregistrare).

Verificarea starii generale a echipamentelor de protecţie personala împotriva prabuşirii, cu privire la:
integritate,
asamblarea corecta,
îmbatrânire,
existenţa marcajului CE,
datele fabricantului,
numarul de identificare (numarul de serie, numarul de şarja ),
murdariri, decolorari,
urme de influenţe chimice sau termice daunatoare,
urme de manipulari.

Întreprinzatorul are obligaţia ca sa verifice printr-un expert,  în funcţie de condiţiile de utilizare şi de condiţiile din întreprindere, dupa necesitate, dar cel puţin odata într-un interval de 12 luni, echipamentele de protecţie personala împotriva prabuşirii, sub aspectul starii lor ireproşabile. Asupra verificarii se vor efectua şi pastra înregistrarile respective. Trebuie sa se asigure o evidenţa clara şi ordonata asupra rezultatelor tuturor verificarilor efectuate pentru obiectele verificate, pe întreaga lor durata de utilizare.

Verificarea dupa solicitare
Dupa o prabuşire, echipamentele de protecţie personala supuse solicitarii trebuie ca înainte de utilizarea lor în continuare sa fie supraverificate  de catre un expert.

Temperatura 
Textilele se vor feri de temperaturi mai înalte (>600 C). Se va da atenţie sudarii prin topire a benzilor de centuri. În astfel de cazuri, se va consulta deasemenea un expert, înaintea unei noi utilizari.

Catalog pag 1

Catalog pag 2

Catalog pag 3

Catalog pag 4

Catalog pag 5

Catalog pag 6

Catalog pag 7 

© Copyright 2011 acmes. All rights reserved