Idei care ridica!

Echipamente multifunctionale pentru ridicare, tragere si legare
Informatii tehnice

Palan cu parghie
Palanele cu parghie Yale sunt echipamente multifunctionale portabile care se utilizeaza pentru tragerea, stringerea, legarea si ridicarea de sarcini.Deservirea palanelor cu parghie este simpla si sigura si se efectuiaza cu ajutorul unei parghii de mana.
Greutatea proprie redusa, executie robusta din fonta maleabila, cuplarea libera a lanturilor, cupla de siguranta, carcasa din tabla de otel sau aluminiu, necesarul redus de forta, iata de ce in paleta noastra de produse veti gasi parghia manuala optima pentru fiecare caz in parte.

Cuplarea libera a lanturilor
Palanele cu parghie sunt fie echipate initial cu cuplarea libera a lanturilor, fie aceasta poate fi introdusa ulterior.Cu ajutorul unei instalatii de cuplare libera este posibil ca ca un lant fara sarcina un palan sa actioneze in ambele directii (atat ridicare cat si coborire).Aceasta prezinta avantajul ca la inaltimi mari de ridicare lantul poate fi adus repede in pozitia si pretensionarea dorite.
Toate cuplarile libere montate in echipamentele de ridicare Yale actioneaza automat, ceea ce inseamna ca imediat ce sarcina se inclina sau depaseste un anumit nivel, frana cu filet contra presiunii sarcinii se inchide automat si sarcina este mentinuta din nou in siguranta.

Cupla automata
Echipamentele de ridicare Yale cu cupla de siguranta sunt menite sa impiedice preluarea unor sarcini prea mari, iar deservirea echipamentului ramane fiabila.
Datorita principiului constructiv al cuplei de siguranta, la atingerea suprasarcinii prescrise/reglate componentele aluneca intre sau pe langa ele, impiedicand astfel preluarea unei sarcini si mai mari.Chiar si in timpul alunecarii printre ele, sarcina este mentinuta in siguranta datorita franei  contra presiunii sarcinii care actioneaza independent.
Astfel, cupla de siguranta ofera siguranta sub doua aspecte.Pe de o parte, ea protejeaza operatorul de o apreciere gresita si de o suprasarcina  inadmisibila a echipamentului de ridicare iar, pe de alta parte, mareste timpul de functionare si durata de viata a echipamentului de ridicare.

Frana contra presiunii sarcinii
In echipamentele noastre manuale de ridicare se utilizeaza franele cu filet contra presiunii sarcinii care se bazeaza toate pe brevetele Yale ale inginerului englez Thomas A.Weston din anul 1875.Principiul constructiv al acestei frane cu filet contra presiunii  sarcinii isi gaseste de atuci si pana acum la nivel international utilizarea in toate echipamentele manuale de ridicare.
Conform principiului franei cu filet contra presiunii sarcinii, presiunea axiala de franare este provocata de insasi sarcina, din care cauza este proportionala cu marimea acesteia.Sarcina este mentinuta in siguranta in orice pozitie.La coborire, diferenta intre cuplul de franare si cuplul de sarcina trebuie sa fie depasita.

Toate componentele franei contra presiunii  sarcinii sunt executate din materiale de inalta calitate si sunt prevazute cu un strat de protectie anticoroziva.

Lanturile Gall cu suprafata protejata (zincata) corespund normelor si prescriptiilor nationale si internationale, valabile in prezent.Lanturile Gall originale Yale sunt marcate cu Y.

© Copyright 2011 acmes. All rights reserved